Fagerborgfestspillene er en ny kammermusikkfestival skapt av unge musikere, for et nytt publikum. Vi ønsker å rekruttere et nytt publikum til den klassiske musikkarenaen og vårt mål er å bli en av hovedstadens mest dynamiske og spennende musikkarenaer. 
Festspillene er initiert av unge musikere med et sterkt engasjement for å formidle den klassiske musikkarven til et yngre publikum. Vi presenterer musikere på svært høyt nivå, og samtlige konserter har gjennomførte konsepter i tråd med festivalens kunstneriske profil. Fagerborgfestspillene arrangeres av avgangsstudenter ved Barratt Due Musikkinstitutt.

Temaet for festivalen vår er “Uhørt”. Det er et ord som kan ha mange betydninger. Hvis man kobler dette ordet sammen med musikk så vil folk flest tenke noe man ikke har hørt før, men nå skal få gleden av å oppleve. En annen betydning er at noe er langt ifra allment akseptert. Hva er det i musikken som kan være “Uhørt”? Finnes det stilarter i dag som er “Uhørt”? Er det noe som var “Uhørt”, men i dag er helt akseptert? Hva kan være “Uhørt” i dagens postmodernistiske samfunn? Hva er musikk, og lager den lyd i det hele tatt? I tillegg til å opplyse og moralisere folk vil vi også utfordre publikum på hva som regnes som rett og galt, vakkert eller avskyelig, godt eller ondt. Forhåpentligvis går de hjem med nye tanker om hva som kan aksepteres eller ikke.  

Fagerborgfestspillene 2019 har som visjon å samle mennesker fra ulike kulturer. Vi vil engasjere og inspirere publikum gjennom kvalitet, nytenkning og strålende formidling!  

 

Kontakt:

fagerborgfestspillene@gmail.com

Lyder Sagens Gate 2, 0358, Oslo